Да построиш бранд: Защо е важно силното онлайн присъствие

Процъфтяващият бизнес се храни с генериране на ангажираност. През това време на несигурност е изключително важно бизнесът да се свързва с потребителите и да остане актуален. По-специално през последното десетилетие, много потребители са свикнали да намират това, което искат онлайн. Според проучване на Salesforce 85% от потребителите провеждат проучване, преди да направят покупка онлайн, а сред най-използваните канали за изследване са уебсайтовете (74%) и социалните медии (38%). Следователно бизнесът трябва да има ефективна онлайн стратегия за повишаване на осведомеността за марката и за растеж.

Дигиталното присъствие дава на вашата марка идеална платформа за комуникация с потребителите. Дава ви възможност да диктувате наратива за това кой сте като марка и да се откроите от конкурентите. Не става дума само за вашия уебсайт, вашето дигитално присъствие се разширява до всички допирни точки, които потребителят може да има с вашата марка онлайн. Въпреки че това наистина включва вашия уебсайт, може да става дума и за области извън вашия контрол, като разговорите за вашата марка в социалните медии и онлайн ревюта. За да се представите в най-добра светлина пред потребителите, помислете за укрепване на всички аспекти на вашата марка онлайн.

Грабнете възможността

Факт е, че независимо от вашето дигитално присъствие или отсъствие, вашите клиенти са онлайн. Само през 2019 г. имаше приблизително 3,8 милиона търсения в Google, извършвани всяка минута, много от които бяха извършени за намиране на информация за местни фирми. Както можете да видите от тези данни, интернет може да бъде ценен инструмент за бизнеса; той предоставя възможност да разширите обхвата си и да общувате с потребителите в глобален мащаб. Вашият уебсайт, социални медии и други дигитални медии ви дават платформа както да образовате потребителите за вашата марка, така и да подчертаете вашите уникални характеристики или ценности, които вдъхновяват резонанс. Онлайн потребителите могат едновременно да научат за това кой сте като компания и да се ангажират с вашата марка на по-лично ниво.

Наличието на значително дигитално присъствие може не само да повиши информираността на потребителите, но също така може да работи за укрепване на вашата марка чрез изграждане на доверие. Тъй като потребителите вероятно ще проучат вашата марка, преди да поемат някакви финансови ангажименти, те естествено ще очакват да намерят вашия бизнес, когато търсят онлайн. От това следва, че вашата марка трябва да се показва (и да се класира високо) в резултатите от търсенето. Ако потребителите не могат да намерят вашата марка, когато ви търсят, те могат да поставят под въпрос вашата надеждност и дори легитимността на вашия бизнес. Вашето присъствие онлайн показва чувство за професионализъм, което ви позволява да докажете своя опит и да се откроите на фона на вашите конкуренти.

Културни трендве, които ще оформят поведението на потребителите през идните години

Първата и най-важна стъпка в засилването на дигиталното присъствие на вашата марка е създаването на професионален, удобен за потребителя уебсайт. Той е невероятен актив, който позволява на потребителите да ви намерят и да се ангажират в вас. Изчистеният, модерен дизайн може визуално да допадне на клиентите, като илюстрира вашата личност и идентичност на марката. Освен това, сайт, който умишлено е създаден за подобрено потребителско изживяване, може да направи силно първо впечатление на потребителите.

Освен своята естетика и функционалност, вашият уебсайт трябва да предоставя и ценно съдържание. Уверете се, че цялата информация, представена в сайта, е актуална и точна, както и подходяща за вашата целева аудитория. Споделянето на новини за вашата марка или поддържането на редовен блог, където предоставяте свежо и оригинално съдържание, свързано с вашата марка или индустрия, може да бъде ефективно при привличането на потребителите към вашия сайт. В съчетание с усъвършенствани инструменти за SEO и анализ, можете да определите как да създадете най-голямо въздействие и да привлечете повече потребители към вашето съдържание.

Стремежът към по-силно дигитално присъствие може да отвори вратата за свързване с по-широка аудитория, което ви осигурява основата за засилен растеж на бизнеса. Това може да даде на вашата марка възможност да засили ангажираността с вашата целева аудитория, да изгради доверието ви и да поддържа репутацията си. Изграждането на вашето присъствие онлайн е значително начинание, но ползите за вашата марка си заслужават усилията.